PO Box 432, CLARE SA 5453
Ph/Fax: (08) 8842 3252
Mob: 0418 890 047

2007 HIA/CSR Commendation - Townhouse/Villa Award

 

This property was designed to incorporate two (2) apartments on separate titles.
The owners, Mr & Mrs Cowperthwaite currently rent the ground floor apartment as a Bed and Breakfast accommodation, and reside in the 1st floor apartment.

The main features of this home include:-
Site orientation with use of sloping site and tree top living, with large full glass front windows  (Comfort Plus glass) with louvres for ventilation to the 1st floor;
Incorporated outdoor / indoor living area;
Ground Floor Concrete slab and suspended concrete slab to 1st floor;
Treated Timber Framing (wall and roof);
High level windows to sides of 1st floor apartment, the Architects and Owners idea was to create the impression of a floating roof;
Commercial style aluminium windows and door frames;
Shadow clad plywood incorporated with curved corrugated colorbond wall cladding to ensuite areas with block work to lower level and all painted with a textured paint (stone finish) hand brushed;
Colorbond corrugated roof iron;
Fully insulated walls and ceilings;
Solar hot water service;
Evaporative cooling and gas heating;
Fully plumbed to incorporate rainwater or mains water;
Ceiling fans;
Off peak electric underfloor heating to ensuites;
Low voltage lighting;

This home creates a modern living experience with attention to lifestyle and low maintenance.